Cégünk 1991 óta

A Stiefelről

A Stiefel Eurocart Európa-szerte arra törekszik, hogy minőségi eszközeivel megkönnyítse az oktatást, a tudás elsajátítását; hogy dekoratív, egyben hatékony munkára alkalmas környezetet teremtsen a cégvezetők és az irodai dolgozók számára; és megoldásokat adjon a modern oktatási intézmények és a korszerű digitális irodai környezet kialakításához. A jelszavunk az embert segítő és emberközpontú innováció.

iroda
rolunk_2
iskola
1982

A STIEFEL anyavállalat alapítása

Heinrich Stiefel egyszemélyes vállalkozásként elindítja falitérkép kiadó és forgalmazó cégét Ingolstadtban

1991

A magyarországi STIEFEL megalapítása

Heinrich Stiefel a Kartográfiai Vállalattal közösen megalapítja a magyarországi Stiefel Kft.-t, mely kizárólag iskolai falitérképek kiadására és forgalmazására szakosodik.

Ugyanebben az évben a Stiefel Magyarországon is bevezeti a kétoldali, téphetetlen fóliával bevont, írható-letörölhető falitérképeket, amely jelentős előrelépés a korábbi könnyen szakítható térképekkel szemben.

1992

Steinberger Kft. alapítása

Megalakul a Steinberger Kft., amely oktatótablókat forgalmaz. Költözés a budapesti Kolozsvár utcai székházba.

1993

Mozgalmas év

A Kartográfiai Vállalat eladja részesedését a német anyacégnek. Minden Stiefel-térkép előállítása teljes egészében digitális alapra kerül. Elindul a céges üzletág.

1994

Iskolai atlaszok forradalma

Elkészülnek a Stiefel iskolai atlaszok, amelyekből 15 év alatt több, mint 400.000 iskolás tanult.

1997

Európai bővülés

A romániai leányvállalat megalapítása

1998

Névváltozás

Követve az anyacég névváltozását, a kiadó neve Stiefel Eurocart Kft.-re változik.

2000

A legsikeresebb térkép

Elkészül minden idők legsikeresebb Stiefel iskolai térképe, a “Magyar történeti emlékek a Kárpát-medencében”. Szinte minden magyar iskola vásárol belóle. A Stiefel kiadja első város- és megyetérképeit, amelyeket hirdetések finanszíroznak

2004

Az EU-hoz való csatlakozás

Magyarország belép az Európai Unióba. Megkezdődik a pályázatok korszaka.

2007

Úton a digitalizáció felé

Megalakul a Stiefel interaktív üzletága, amely több próbálkozás után a Qomo interaktív eszközök magyarországi disztribútora lesz. Megjelenik a Stiefel első interaktív digitális tananyaga, a Magyarország földrajza, amely az első földrajzi oktató CD Magyarországon. Elindul a Stiefel első webáruháza, a Mindentudásboltja.hu.

2011

Az interaktív táblák kora

Több, mint 350 Qomo interaktív táblacsomagot szállítunk a magyar iskolákba a TIOP pályázatokon.

2013

Törvényi változások

Magyarországon újra bevezetik a járásokat. A Stiefel ebből az alkalomból egyedi falitérképet ad ki, amelyet minden parlamenti képviselő megkap.

2015

Partnerségben a Legamasterrel

A Legamaster és a TTS a Stiefel-t választja magyarországi disztribútorának. Elindul a Stiefel iskolai webáruháza, az Iskolaellátó.hu és a Legamaster márka-webáruház, a Legamaster.shop. Ugyanebben az évben történt az ARRA kiterjesztett valóság szoftver bemutatása. Kiterjesztett valósággal bővített iskolai atlasz készítése az OFI részére.

2017

Fókuszban az óvodák és a növekedés

Elindul a Stiefel óvodai webáruháza, az Ovibolt.hu. A Kolozsvár úti iroda átköltözik a Fogarasi útra, új raktár és műhely létesül Nagyorosziban.

2019

Partnerségben a Pascoval

A Stiefel a Pasco természettudományos termékek magyarországi disztribútora lesz.

2020

eduARdo Londonban

Bemutatjuk az eduARdo kiterjesztett valóság alkalmazást a londoni BETT kiállításon. A COVID-19 járvány alatt a Stiefel munkatársai otthonról dolgoznak, de így is sikerül a cég működőképességét fenntartani, és minden megrendelést kiszállítani.