Rólunk írták

2010. január 20.

Új közigazgatási térkép Fejér megyéről


Untitled document

Megjelent: Fehérvár TV, 2010. január 20. eredeti cikk >>

Elkészült Fejér megye új közigazgatási térképe. Az önkormányzat és a kivitelező cég együttműködése közel egy éve tart, ennek eredménye az a térkép, amely újításokat hoz a területfejlesztés és a közlekedés területén és hamarosan CD formájában is elérhető.

Untitled document
dr. Balogh Ibolya a megyegyűlés elnöke elmondta, hogy egy éve kezdődött a megyei önkormányzat és a Stiefel Eurocart Kft. közös munkája azért, hogy az új térkép a lehető legpontosabb és leginformatívabb lehessen. Igari Antal megyei főépítész elmondta, hogy feltétlenül szükséges volt a térkép, hiszen a megyei önkormányzat munkatársainak adminisztratív adatokkal, területi minősítésekkel és egyéb információkkal segíti a munkáját. Így kerülhettek fel például a természetvédelmi területek határai, a különösen fontos műemléki objektumok, de ez járult hozzá ahhoz is, hogy a települések ne csupán beépített, hanem pontos közigazgatási határaikkal is szerepeljenek, vagy láthatóak legyenek a kistérségi határok is.
A megye minden öt főnél több személyt foglalkoztató cége ingyen is hozzájuthat a térképhez, amennyiben kamarai tag, vagy ha nem az, jelentkezik érte a kovacs_laszlo@stiefel.hu e-mail címen. Igaz, az első ötezer példányon megyei cégek hirdetései is megjelennek körben. A tényleges üzlet (amellett persze, hogy a laminált, tehát feliratozható és tisztítható, alul-felül lécezett, falra akasztható nagy méretű térkép meg is rendelhető) mégis a kapcsolatfelvétel utáni egyéb, egyedi megrendelésekben, céges térképekben és hasonló munkákban van. Így például a megye – az önkormányzati szakmai munka ellentételezéseként –, térítésmentesen kap ebből a térképből. Ezek a térképek inkább intézményi célokat szolgálnak – fejezte be -, és hogy leporelló kiadásban is megjelennek-e, az a kereskedőktől függ, akik – tette hozzá – bizony nem szívesen rendelnek új kiadásokat, míg a megelőzőeken túl nem adtak, még ha nem is a legfrissebbek. Egyébként pedig lehetőség van az elektronikus formátumok beszerzésére is, természetesen külön megállapodás és felhasználhatóság alapján.


Copyright © Stiefel Eurocart Kft., 2009.