GPS, tervezés, térkép, atlasz

Miért kell térkép a GPS mellé?

2010. július 2.

300 000 közúti baleset a GPS miatt


Untitled document

http://www.technet.hu/gps/2008.07.24

Az angol Direct Line nevű biztosítónak a The Mirror-ban megjelent cikke szerint a műholdas navigáció használata számtalan gépkocsibalesetet okozott.

Untitled document Az angol Direct Line nevű biztosítónak a The Mirror-ban megjelent cikke szerint a műholdas navigáció használata számtalan gépkocsibalesetet okozott. Konkrétan 300 000 sofõr szenvedett már balesetet egy-egy GPS hibás vagy elkésett jelzése miatt.

Accident_Bus_GPS_1.jpg

A franciáknál sem jobb a helyzet; a GPS nem szólt, hogy "NE!"

A kutatások szerint legalább másfélmillió gépkocsivezetõ kényszerült veszélyes helyzetbe a fenti okok miatt, és legalább 5 millióan hajtottak be egyirányú utcába. Közülük minden negyedik rá is fizetett. Mégis, a felhasználók nagy része bízik GPS utasításaiban, és több mint 14 millióan használják is. Érdekes, hogy ez a szám Nagy-Britannia autóvezetõinek a fele. A Mirrorban közzétett cikk szerint Maggie Game, a Direct Line szóvivõje, azt tanácsolja: "Ha a navigációja önre nézve veszélyes utasítást ad, ne kövesse azt." Hazai adatokkal nem tudjuk megerõsíteni se cáfolni a szigetországban tapasztaltakat. Mindenesetre nagy felelõtlenség egy külsõ hangban jobban bízni, mint a KRESZ szabályaira aktívan odafigyelni, és azokat betartani.Copyright © Stiefel Eurocart Kft., 2009.