Rólunk írták

2010. június 7.

Kinek térkép e táj - megjelent Zala megye legújabb térképe


Untitled document

Megjelent: ZalaMédia Online, 2010. június 3. eredeti cikk >>

Szinte katonai atlasz pontosságú Zala új kistérségi, közigazgatási és közlekedési térképe, melyet június 2-án mutatott be a kiadó cég képviselete sajtótájékoztató keretében. 2005-ben adtak ki utoljára ilyen információs anyagot a megyéről, azóta történt változás mind a közigazgatási határokban, a kistérségek számában, mind az úthálózatban. Ezek indokolták az új nyomtatványt, mely kiegészült többek között a kisebb tavak, víztározók feltüntetésével- jegyezte meg Nagy Kálmán a megyegyűlés alelnöke, a térkép hivatalos bemutatása alkalmából.

Untitled document

Hali Zsolt, a kiadó Stiefel Eurocart Kft. értékesítési vezetője elmondta, egy sorozat részét képezi a kiadvány. Az ország összes megyéjéről, régiójáról, megyeszékhelyéről készítenek térképet, nagy fali - illetve igény szerint hajtogatós formátumban. A kilenc kistérséget a jobb átláthatóság miatt eltérő színárnyalattal tünteti fel a megye térkép. Az elkerülő utak közül nemcsak a már elkészültek, hanem a kivitelezés fázisában lévők is szerepelnek, akárcsak az ezekről levezető, illetve a települések közötti kisebb, eddig fel nem tüntetett utak is. Néhány turisztikai információt is tartalmaz a térkép, mely digitalizált változatban is hozzáférhető.

terkep_2.jpg

Semesi József a kiadó területi képviselője hozzátette, az aprólékos kidolgozottságú nyomtatvány készítésénél az önkormányzatok, illetve a naprakész információval bíró cégek, így a Zala Volán Zrt. és a Zala Depo Kft. adatbázisát használták fel.

Minden önkormányzat, illetve az öt főnél többet foglalkoztató cégek kapnak egy-egy ingyenes példányt a kiadótól.Copyright © Stiefel Eurocart Kft., 2009.